Bambus Tapete

Feb 22nd

Koristeći bambus tapetu kao oblogu za zid ne dobijate samo dekorativnu površinu već ćete i u jednom zaštiti zidove a lakirana površina obezbedjuje lako održavanje. Kod lepjenja bambus tapete mogu se koristiti razni lepkovi, (lepkovi za drvo, industrijski lepkovi, kontakt lepkovi) ali najčešće se koriste lepkovi za tapete koje se mogu kupiti u radnjama gde se prodaju klasične tapete. Obavezno naznačiti kod kupovine lepka da se radi o teškoj tapeti. Po potrebi i mi možemo da obezbedimo adekvatan lepak, koju ćemo poslati kurirskom službom.
bambus tapete 1

Kod kuhinjskih frontova se koriste umesto stakla ili na celoj površini fronta. Kad se koristi umesto stakla najpre se bambus zalepi klasičnim lepkom za drvo na neku noseću površinu (naprimer: 3mm medijapan), potom se iseče na meru. Drugi i zadnji korak je fiksiranje bambus filunga u front sličnim metodama kao i kad se fiksira staklo. Kad se lepi na celoj površini fronta, tako dobijenu ploču najčešće koristimo kao vrata garderobe, kliznih ili običnih plakara. Kod frontova za klizna vrata plakara se preporučuje lepjenje na MDF ploču debljine 8mm. Sa bambus oblogom ta ploča će biti ukupne debljine od 10mm i tako sa lakoćom možete implementirati sve klizne mehanizme. Lepjenje se može izvršiti sa lepkovima predvidjena za drva ili kontakt lepkom. Površine bambusnih tapeta nudimo u naturnom i u lakiranoj varijanti. Kod lakirane površine nema dodatnih poslova posle lejenja, a bambus koji nije lakiran može da se tonira baš kao i svako drvo.
bambus tapete 2

6 Galerie de photos de: Bambus Tapete

Image de: bambus tapete 6
Image de: bambus tapete 5
Image de: bambus tapete 4
Image de: bambus tapete 3
Image de: bambus tapete 2
Image de: bambus tapete 1
 

Roletna vezana konopcem dolazi u rolni dužine od 15m i širine od 120cm, od toga sečemo na odredjenu dužinu. Bambus roletna se poprečno seče oštrim nožem ili skalperom ali pre nego što se to uradi treba sa lepjivom trakom obložiti površinu sečenja. To je važno uraditi da bi se konopac ne bi ispletelo i tako roletna raspala. Posle lepjenja sečenog kraja na drveni štap koji će držati roletnu, ispeletenje već nije moguć. Po dužini se isto po zahtevu može da se seče, ali za to već trebaju profesionalne mašine. Sečenje po dužini roletne se naplaćuje: 60 din/m. U ponudi imamo i mehanizme za bambus roletne. Ovaj mehanizam omogućuje našim kupcima jednostavnije rukovanje i funkcionalnije korišćenje. Mehanizam nije složen, tako da svako može i kod kuće sa lakoćom da montira. Postoji i mogućnost da dobijete bambus roletnu sa sklopjenom mehanizmom ali za to se obračunava dodatnih 300din/kom.
bambus tapete 3

Bambus štapovi se prodaju na komad i šalju se kurirskom službom na željenu adresu. Svi štapovi su osušeni i imaju prirodnu žućkastu boju. Bambus štapovi se odlično mogu koristiti za dekoraciju prostorije u raznim oblicima, dok u rascepljenoj varijanti se najčešće koristi za oblaganje zidova , šanka ,kao sokla ili za prikrivanje kablova.
bambus tapete 4

Aufgrund der beruhigenden Wirkung der Formen und Farben der Bambustapete, findet sie besonders im Badezimmer oder Schlafzimmer Verwendung. Empfehlenswert ist die Kombination mit hellen Pastelltönen, die die beruhigende Atmosphäre der Tapete nicht stören, sondern weiter hervorheben. Weiß, Beige oder ein helles, warmes Gelb passen bestens zur Fototapete Bambus. Genauso gut eignet sich ein sanftes, helles Braun besonders im Boden oder in den Möbeln, um das fernöstliche Lebensgefühl in Ihre vier Wände zu holen. Schlichte, moderne Möbel, die möglicherweise ebenfalls asiatischen Ursprung haben, z.B. ein Futonbett oder ein Zaisu, ein traditioneller japanischer Sitzstuhl, ergänzen Ihre Bambustapete perfekt.
bambus tapete 5

Roletna vezana konopcem se uglavnom koristi za zatamljivanje prostorija, ali se isto baš kao i bambus tapeta može da se koristi i kao zidna tapeta ili kao uložak za frontove. Prednost ovih proizvoda je da se prodaju u rolnama u dužini od 15m i mogu da se koriste i za prozore kojima je dimenzija van standardna (duže ili širi od običnih). Na dnu stranice možete pročitati detaljni opis ovih proizvoda i predloge korišćenja (uredjenje enterijera, korišćene tehnologije, lepjenje, itd.).
bambus tapete 6

Zunächst sollten Sie sich klar werden, wie viel Sie von der Bambustapete benötigen. An allen vier Wänden könnte die Tapete zu erschlagend wirken, weshalb wir Ihnen empfehlen, das Bambusmuster an maximal zwei Wänden anzubringen und weiße bzw. helle Wandfarben als Kontrast gegenüberzustellen. In der Regel misst eine Standardrolle 0,53x 10,05 Meter, was ungefähr fünf Quadratmeter ergibt. Nun rechnen Sie die Fläche der Wände aus, die Sie tapezieren möchten (Breite der Wände x Raumhöhe) und dividieren dies durch fünf. Damit kommen Sie auf Ihre benötigte Rollenanzahl. Bedenken Sie, dass besonders bei der gemusterten Bambustapete mit Verschnitt gerechnet werden muss. Um dies vorzubeugen, beachten Sie die Rapportangabe im Tapeteneinleger in der Tapetenrolle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *